U očima ima isto toliko tajni koliko i u čitavom svemiru. Svako lice nosi neku priču, svaki događaj nosi emociju koju je potrebno zabilježiti, priču koju treba ispričati. Moj zadatak je da uhvatim taj jedinstveni momenat, da sačuvam trenutak od prolaznosti, da uhvatim sjaj u oku, iskru života koja odaje ono što u suštini jesmo.

 

Da nisam umjetnik bio bih naučnik. Istraživao bih svijet. Kao umjetnik, istražujem neke druge svjetove koje nauka ne može objasniti, sve sa ciljem oplemenjivanja ovog svijeta u kojem živim. Smisao je relativan, kao i sve ostalo u životu. Ono čemu pridamo važnost postaje tačka koja oblikuje našu stvarnost. Zato je presudno pažljivo odabrati na šta se fokusiramo. Put istraživanja umjetnosti počeo sam kroz slikarstvo i došao do fotografije trudeći se da svaki kadar života pretvorim u umjetnost. Zato je moj moto umjetnost u svakom kadru!

 

Umjetnost je način razmišljanja. Umjetnost je dijeljenje sa drugima. Umjetnost je sam život. Umjetnost znači biti kreativan, biti inovativan, živjeti život ispunjeno i sa ciljem, činiti da sutra bude bolje nego juče. Svima treba što više umjetnosti i svi treba da učestvujemo u njoj. Zato, hajde da zajedno stvaramo umjetnost koja će praviti promjene.